Бургаски ученици снимат филм за бездомни кучета

Бургаски ученици снимат филм за бездомни кучета - E-Burgas.com

Възпитаници на НЕГ "Гьоте" ще заснемат късометражен филм за Приюта за безстопанствени кучета към Община Бургас. Гимназистите ще работят по проекта, част от иновативното образование в училището.

В рамките на тази седмица, учениците от VIII д и VIII е клас, под ръководството на госпожа Рая Василева и госпожа Ана Жекова гимназистите ще работят по проекта, разпределени в 8 групи.

Една от групите ще посети приюта и ще заснеме късометражен филм за живота на бездомните кучета в приюта и хората, полагащи грижи за тях. Друга част от екипа ще отговаря за изготвянето на артикули (сувенири и картички), които ще се продават на Благотворителен базар.

Базарът ще се състои на 28.06. и 29.06. в НЕГ "Гьоте" като средствата от него ще бъдат дарени на приюта. Допълнителна информация за базара и представяне на продуктите от проектната седмица  ще бъде изнесена в сайта  на училището.

Благотворителната инициатива е част от въведената иновативната  практика в НЕГ" Гьоте" за  разработване на ученически проекти по различни теми.

Коментари

Още от последните новини