Бургаски творци показват как се рисува с пясък

Бургаски творци показват как се рисува с пясък - E-Burgas.com

Поредното събитие, финансирано по програмата на Община Бургас за подпомагане на сдружения и артисти на свободна практика, е визуалният спектакъл "Родено в пясъка", по идея и в изпълнение на актрисата от градския куклен театър Неделина Младенова.

Представлението съчетава класическата техника "sand art" (рисуване с пясък) и аниматорската техника "stop motion".

В реално време актьорът - художник рисува, а рисунките му оживяват пред очите ни - познати и непознати места, брегове и техните обитатели.

Главен герой в спектакъла е човече, направено от дърво и естествени материали, намерени по плажовете на Бургас.

Проектът цели да открие на публиката красотата на изкуството рисуването с пясък. То може да стимулира въображението и развитието на абстрактното мислене при децата, но и при възрастните. Терапевтичното представление е насочено и към деца с различни емоционално-поведенчески разстройства и техните родители.

Премиерата е на 10 август от 20:30 часа на Открита сцена "Охлюва" и е част от Международния фестивал "Дни на куклите". Входът е свободен.

Предстоят представления през август и септември в Дневен център за възрастни хора с увреждания, к-с "Славейков", бл.10, и Дневен център за деца с увреждания "Св. Николай Чудотворец" в к-с "Лазур".

Коментари

Още от последните новини