Бургаски тим изпревари Португалия на Евро-Африканския шампионат по подводен риболов

Бургаски тим изпревари Португалия на Евро-Африканския шампионат по подводен риболов - E-Burgas.com

Бургаски тим изпревари Португалия на Евро-Африканския шампионат по подводен риболов

*Валентин Люцканов от "Черноморец" - Бургас е абсолютният шампион на България за състезателен сезон 2017

Със сериозна заявка за Световното първенство по подводен риболов, което ще се проведе в Португалия през 2018, приключи състезателният сезон за гмуркачите от "Черноморец" - Бургас.

Състезателите ни Антон Арабаджиев, Пламен Арабаджиев и Валентин Люцканов, представиха достойно България на 31-я Евро-Африкански шампионат, който се проведе в средата на септември в Хърватска.  Бургазлиите успяха да изпреварят световна сила в този спорт като португалските национали. Те застанаха на 10 място в надпревара с най-добрите харпунисти от 18 държави и по този начин гарантираха участието на страната ни за Световното първенство догодина.

Малко след завръщането си от остров Мали Лошини, националите ни от "Черноморец" участваха във финалното състезание от турнирите за Купа България, което се проведе през уикенда в акваторията на Тюленово.

За престижното отличие от  "Черноморец" - Бургас, се бореха Николай Танев, Антон Арабаджиев, Пламен Арабаджиев и Валентин Люцканов.  Най-близо до голямата победа се оказаха Валентин Люцканов, който застана след носителя на Купата за 2017 - Анастас Бъчваров от клуб "Марлин" - Приморско. Пламен Арабаджиев се класира четвърти.

За завършващата състезателна година, водач в ранглистата и абсолютен шампион на България по подводен риболов със събрани най-много точки от всички турнири за пореден път е Валентин Люцканов от "Черноморец".

Състезателите на "Черноморец" - Бургас  по подводен риболов са най-добрите в България вече пета поредна година, представяйки страната ни достойно в Световни и Европейски първенства. През 2013 година те завоюваха огромен успех за страната ни, влизайки в челната тройка, което се случи за първи път от 31 години насам. Две години по-късно, през 2015 година в Испания, харпунистите на "Черноморец" застанаха на престижното шесто място в сериозна конкуренция с най-добрите състезатели по подводен риболов на два континента. А на Световното първенство в Перу през 2014 година заеха девето място. Миналата година бургаският клуб записа пореден успех в конкуренция със състезатели от 23 държави по време на Световното първенство в Гърция, където се класираха на 13-то място.

Коментари

Още от последните новини