Бургаски студенти учат пенсионери да работят с компютри

Бургаски студенти учат пенсионери да работят с компютри - E-Burgas.com

Студенти от Бургаския свободен университет учат пенсионери да работят с компютри и смартфони. Срещата на поколенията е част от кампания, която цели да помогне на хората от третата възраст да се справят по-лесно с новите технологии, предаде БНТ.  72-годишната Димитричка от Бургас има внук в САЩ. Признава, че трудно успява чрез интернет да осъществи контакт с него. Досега единственият вариант бил телефонът.

"Когато той пише нещо на мен, му отговарям. Влизам в неговата страница и му пиша: "Да си жив и здрав!" или "Привет! Баба ти, нещо от този род", казва Димитричка Иванова.  Благодарение на студентите вчера само за час, Димитричка научи повече за Месинджър, Скайп дори и за Вайбър, въпреки че тя все още няма смартфон. 

"Много добре се справя, аз съм учуден наистина как възрастна дама се справя толкова добре. Всичко, каквото й обясня, схваща бързо и много лесно минава работата с нея", казва студентът Петко Петков. 

"Има на какво да се научим от възрастните, но в случая информационните технологии и работата с интернет, със скайп, е нещо, на което младите могат да научат възрастните", казва и ректорът на БСУ Галя Христозова. 

Кампанията "Среща на поколенията" се организира благодарение на "Обществен дарителски фонд" и Община Бургас.

Коментари

Още от последните новини