Бургаски спринтьори доказаха класата си във Варна

Бургаски спринтьори доказаха класата си във Варна  - E-Burgas.com

Лекоатлетите на „Вая 94”-Бургас защитиха традицията да заемат челни места на състезания у нас и в чужбина. Дни след като взеха 12 медала на международния турнир в Александруполис, те се завърнаха с нови отличия  от  лекоатлетическия турнир „Ден на спринта” във Варна.

         При силна конкуренция на утвърдени състезатели – юноши и девойки младша и старша възраст, мъже, жени и деца, атлетите на „Вая 94” се окичиха с три медала, спечелени от тримата участвали спринтьори.

         Божидар Вангелов грабна златния медал на 100 метра гладко бягане с 10,80 сек. при момчетата до 16 г. Възпитаникът на бургаската Природоматематическа гимназия постави рекорд на турнира с по-добро време от участниците в по-високата възрастова група. Втори, със сребърен медал, се класира 15-годишният ученик от Руската гимназия Виктор Апостолов с 10,90 сек. При девойките младша възраст, родопчанката Нелина Стоева, която живее в Бургас и защитава цветовете на „Вая 94”, спечели бронзовия медал на 100 м. гладко бягане с 12,26 сек. Нелина е на 17 години и съчетава спорта с химичните технологии, които изучава в гимназия „Академик Николай Зелински“.

         Състезателите се намират в период на подготовка, акцент на която са националните шампионати през месец юни на стадион „Васил Левски” в София. Поканата за участие във Варна пристигна в офиса на клуба един ден преди провеждането му и спринтьорите участваха уморени от ежедневните тежки тренировки. Въпреки това, показаха силна мотивация и високи резултати.

         Момчетата и момичетата отдават постигнатото на отличната организация на президента на клуба Пенчо Желязков, труда на треньорите Галя Бахчеванова и Светлана Славова, помощник треньора Валентин Вангелов и изключителните заслуги на главния треньор Георги Бахчеванов.

         Всички те посвещават силното представяне във Варна на своя президент – Пенчо Желязков по повод рождения му ден на 11 април. „Благодарни сме и на безкористната и всеотдайна помощ на „Фаркол” АД и лично на Георги Базотев – председател на борда на директорите, без чиято подкрепа нашата подготовка и пътувания не биха били възможни. „Фаркол“ разбира, че разходите за спорт и възпитание са най-добрата инвестиция“, споделят състезателите от „Вая 94”.

Коментари

Още от последните новини