Бургаски спортисти получиха признание за постигнатите от тях успехи на европейски и световни първенства

Бургаски спортисти получиха признание за постигнатите от тях успехи на европейски и световни първенства - E-Burgas.com

Бургаски спортисти получиха признание за постигнатите от тях успехи в международни състезания. Днес те се срещнаха с кмета Димитър Николов, който ги поздрави за спечелените медали.

С успешно представяне се гордее състезателят на Спортен клуб по борба "Бургас" Едмонд Назарян. Той е бронзов медалист от Световното първенство за кадети в София и европейски шампион за кадети от първенството на Стария континент, което се проведе в град Фаенца - Италия. Негов треньор е Николай Дачев.

Друг перспективен състезател по борба - Костадин Иванов, стана бронзов медалист при момчетата до 15 години на Европейското първенство в Краков - Полша. Той е състезател на Клуб по борба "Черноморец", а негов треньор е Мариян Тодоров.

Бургаски плувци отново показаха, че водните спортове имат силни традиции в града. Людмила Белчева спечели два бронзови медала съответно на 50 и 100 гръб и пето място на 200 метра гръб по време на Световното първенство за ветерани в Южна Корея в категория 50 +.

Плувецът Иван Ангелов също участва в световната надпревара в Южна Корея, където спечели 4-то място в дисциплината 50 метра гръб и 5-то място на 100 метра гръб.

Людмила Белчева и Иван Ангелов са състезатели на ПК "Черноморец" Бургас - ветерани.

Кметът Димитър Николов отличи спортистите за постигнатите успехи и коментира с тях възможностите за подпомагане и развитие на спорта в Бургас.

Коментари

Още от последните новини