Бургаски спектакъл с триумф на Националния конкурс по актьорско майсторство в Пловдив

Бургаски спектакъл с триумф на Националния конкурс по  актьорско майсторство в Пловдив - E-Burgas.com

Младежки експериментален театър към Национално училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров”, безапелационно обра овациите на публика и жури.

 Постановката  " Има ли смисъл да утепваме мечка?"- от Панчо Панчев с  режисьор  Христо Хр. Симеонов, получи наградата  за най- добър спектакъл в конкурсната програма. Христо е в 12 клас, специалност  „Актьорско майсторство” и не за първи път на сцената показва стил и класа.  Съвсем заслужено първо място сред актьорите бе присъдено на Стоян Величков, за ролята на  Мунчо в пиесата. Стоян е 11 клас , специалност „Актьорско майсторство” и освен първата награда , получи и едногодишна стипендия от Министерството на културата.

 Блестящо превъплъщение в образите на Кречаталото,  Гунчо, баба Анга, Карамфилка, Халил Бей и Чифтето  направиха и Мария Димитрова, Ралица Николова, Симеон Димов, Мартин Йорданов, Йордан Андонов и Христос  Стаматиадис.

С индивидуални материали в конкурса се представиха Петър Дичков, Теодор Каракачанов, Христо Хр. Симеонов и Александър Джимджинов, които също завоюваха призови отличия. Младите актьори от бургаското училище по изкуства са възпитаници на Георги Минков, Невена Цанева и Даниела Георгиева.

Вторият национален конкурс по актьорско майсторство в Пловдив  се организира отНационалната гимназия за сценични и екранни изкуства с подкрепата на Министерството на културата.

Актьорското присъствие на сцената, атрактивното изпълнение, и добрата техника на говора бе оценявана от жури в състав  Валери Кьорлински, Ивана Папазова и Стоян Сърданов.


Театралният форум отново  даде  възможност на ученици от цялата страна от средните училища по изкуства и младежки театрални формации да демонстрират талант, да обменят опит,  идеи и тенденции, както и да коментират и обогатят репертоари си на артисти.

Галерия
Коментари

Още от последните новини