Бургаски митничари предотвратиха контрабанда на 2 млн. руски акцизни бандероли

Бургаски митничари предотвратиха контрабанда на 2 млн. руски акцизни бандероли - E-Burgas.com

Контрабанда на 2 000 000 броя акцизни бандероли за тютюневи изделия с надпис „Росийская федерация табачная продукция СПЕЦИАЛЬНАЯ МАРКА" предотвратиха митническите служители на пункта в Лесово, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“. Ценните книги са открити в товарен автомобил „Волво" с молдовска регистрация, влязъл в страната от Турция.

На българския митнически пункт шофьорът е декларирал, че превозва текстил от Турция за Латвия. Автомобилът е селектиран от митническите служители за щателна митническа проверка, включително и с рентгенова апаратура. В хода на проверката митническите служители откриват между декларираните текстилни  изделия осем картонени кашона, съдържащи общо 2 млн. броя  руски акцизни бандероли за тютюневи изделия с надписи  „Росийская федерация табачная продукция СПЕЦИАЛЬНАЯ МАРКА".

Недекларираните бандероли са иззети. Срещу шофьора на камиона  - молдовски гражданин с инициали I.V., е съставен акт по Закона за митниците. Предвид посоката на движение и начинът на пренасяне на необлепените бандероли, има подозрения, че  задържаната голяма пратка вероятно е от фалшиви руски акцизни бандероли. Работата по случая продължава.

Коментари

Още от последните новини