Бургаски журналисти на косъм от смъртта при катастрофа с автобус край Поморие

Бургаски журналисти на косъм от смъртта при катастрофа с автобус край Поморие - E-Burgas.com

Бляскавият купон по повод откриването на летния сезон в Слънчев бряг по чудо не приключи тази нощ със смъртта на четирима журналисти, прибиращи се от курорта малко преди полунощ. Автомобил, шофиран от кореспондента на в. "Стандарт" Елена Димитрова, в който са се намирали шефката на "Дарик радио" за Югоизточна България Дияна Бедросян и колегите Лалка Кипрова и Божидар Божков, бе пометен от автобус "Мерцедес", движещ се с бясна скорост по пътя. Инцидентът стана между Слънчев бряг и Поморие в посока Поморие, информира "Флагман".

Автобус "Мерцедес" с четиридесет и шестима работници от в. с. Елените, прибиращи се към Бургас, е връхлетял автомобила на журналистите в опита си да избегне жесток челен сблъсък с лек автомобил "Опел".

Колегите са живи и здрави, по техния автомобил има леки щети. Те са усетили само удара отзад, но дори не били стресирани.

Автобусът и колата с журналистите пред него са се движили с около 90 км/ч по спокойния пътен участък с дистанция между тях около 50 метра. В момента, в който засиленият водач на автобуса, натискайки газта до около 110 км/ч, е опитал да изпревари журналистите, внезапно от тресавището в тъмното, идващ от лявата лента лек автомобил "Опел" решава да се включи в движението, завивайки обаче надясно в противоположна посока.

Виновен за инцидента е водачът на oпела, който предприема десния завой откъм тресавището в посока Слънчев бряг, без да види, че автобусът е дал мигач и изпреварва автомобила с журналистите. Шофьорът на опела и спътникът му са с рани по главата и линейка на Бърза помощ ги е транспортирала към МБАЛ-Бургас. Опелът буквално е бил превърнат в купчина ламарини.

Пострадали от автобуса няма. Въпреки високата скорост, шофьорът е успял да овладее огромната машина./ Флагман

Снимка: Флагман

Коментари

Още от последните новини