Бургаски депутат подкрепи Солидарното четене в родния си град

Бургаски депутат подкрепи Солидарното четене в родния си град - E-Burgas.com

Народният представител от „Коалиция БСП Лява България" – Атанас Зафиров подкрепи кампанията „Солидарно четене" в Бургас. Той поздрави организаторите за инициативата и от свое име дари стихосбирката на Атанас Манчев „Готови за светли разпятия" /книгата излиза от печат с подкрепата му/.

Специално за кампанията са изработени маркери за книги с цитати от произведения на големите български автори: Иван Вазов, Димчо Дебелянов, Христо Ботев, Гео Милев, Пейо Яворов, от който всеки участник в инициативата ще получи срещу предоставената от него литература.

По случай 23 април „Международен ден на книгата и авторското право" Младежкото обединение на БСП – Бургас с подкрепата на Делегация на българските социалисти в Европейския парламент стартираха за втора поредна година кампанията си „Солидарно четене".

Международният ден на книгата и авторското право се отбелязва в цял свят от различните правителства, неправителствени организации и културни институции и организации, обвързани с книгата и литературата. Той е посветен на всички четящи и се прави с цел популяризиране на четенето, книгоиздаването и авторското право. С отбелязването на такъв ден от ЮНЕСКО се стремят да насърчат колкото се може повече млади хора да открият удоволствието от книгите, като едновременно с това покажат уважението си към незаменимия принос към авторите на всяка книга.

Всеки който има желание да дари книга за целите на кампанията може да го направи до 20 Април в Европейски информационен офис „Солидарност" - Бургас на ул. Фердинандова № 60. Всички дарени книги ще бъдат предоставени на читалища в Област Бургас.

Коментари

Още от последните новини