Бургаски автори ще обогатят библиотеката на НС

Бургаски автори ще обогатят библиотеката на НС - E-Burgas.com

В Деня на поезията народният представител от ГЕРБ Диана Саватева зарадва бургаските творци с нова инициатива. Тя отправи покана към писателската общност в Бургас да й предостави свои произведения, като събраните книги ще бъдат подарени на библиотеката на Народното събрание. По този начин ще има силно представителство на автори от морския град в парламента и още повече хора ще се докоснат до творчеството им.

Тази идея бе споделена лично от народния представител по време на официалното откриване на 21-то издание на Есенни литературни празници 2018. Домакин на събитието е Дом на писателя, като програмата със събития ще продължи през целия октомври. Събитието бе уважено и от зам.-кметовете на община Бургас Йорданка Ананиева и Лорис Мануелян, както и от зам.-областният управител Севдалина Турманова.

Диана Саватева, която е и зам. - председател на комисията по култура и медии в НС, приветства присъстващите от името на Вежди Рашидов и от името на колегите си от ГЕРБ-Бургас. Бургаският депутат е дългогодишен журналист и е добре позната сред творците в Бургас  със своите поетични произведения. Като член и на Писателската общност в града, Саватева бе топло аплодирана от всички присъстващи автори и любители на словото за своето есе, специално подготвено за старта на Есенни литературни празници.

 

Коментари

Още от последните новини