Бургаски автомобилни състезатели се представиха силно край Шумен (Снимки)

Бургаски автомобилни състезатели се представиха силно край Шумен (Снимки) - E-Burgas.com

Този уикенд бургаския автомобилен клуб „Вромос” участва в две състезания провеждащи се успоредно през двата почивни дни. В първия кръг от националния шампионат по планинско изкачване край Шумен, участие записаха пилотите Петър Бакалов и Павел Шенков. Бакалов завърши четвърти в клас RC4.

 Традиционно това е една  от най-конкурентните групи и въпреки доброто пилотиране на бургазлията, изчерпаните възможности на неговия автомобил и по-добрите технически параметри на съперниците му, не му позволиха да се пребори за нещо повече. Другия пилот в това състезание Павел Шенков записа убедителна победа в клас HC5, като впечатляващото в случая е той побежди 15 автомобила от по-горни класове и кубатури. В отборното класиране тима на АСК Вромос, се нареди на трето място.

В другото състезание край Трявна, офроуд пилотите на Вромос - Константин Чолаков / Ивайло Жеков, постигнаха убедителна победа (първи в класа и генералното класиране). В първия ден от състезанието екипажа вървеше на втора позиция, но благодарение на блестящите навигаторски умения на Жеков, тима се пребори за първата позиция.

Галерия
Коментари

Още от последните новини