Бургаската Мишел Пфайфър –любимката на публиката от конкурса "Мисис Бургас"

Бургаската Мишел  Пфайфър –любимката на  публиката от конкурса

Още щом я видите и ще разберете защо всички я наричат Мишел Пфайфър. Тя изумително много прилича на холивудската звезда. Казва се Илияна и колкото и да не ви се вярва е на 46 години. Тя не крие възрастта си. Не е свръх суетна. Не използва скъпа козметика, няма никакви пластични операции. Смята, че любовта, която раздава,й се връща стократно и това я поддържа млада.

Илияна е медицинска сестра. От както се помни, работата й е свързана със сълзи, страдание и много кръв. Тя е специалистът в Бургас и региона по раните. Тя е тази, която разби мита за труднолечимите рани на пух и прах. Дори има и Фейсбук страница, на която показва етапите, с които човек може да се пребори с болежките си и самата тя дава съвети. Работата й доставя удоволствие, защото може да помогне на хората. „Усмивките, макар и измъчени, но все пак усмивки на моите пациенти ме зареждат много.”-признава Илияна, и се  определя се като работохолик.

Няма да видите Илияна по фитнес залите, но ще пък ще я забележите колко  пъргаво  се движи из коридорите на бургаската болница. Такова и е темпото извън работа. Изключително динамична, пълна с енергия.

 Илияна Попова спечели приза „Лице на публиката” от конкурса „Мисис Бургас 2016”. „Най-сладката, най-истинската награда е тази.”-споделя тя.

Вълнуващ е моментът как всъщност е попаднала сред финалистките на събитието. Оказва се, че не тя, а друг човек я записал. И то не кой да е, а съпругът й-Михаил Попов(може би познавате Михаил, председателят на фондацията „Безопасни улици от Валя”,  той е с адекватна гражданска позиция на актуалните теми в Бургас и региона ). Та съпругът на Илияна, без тя да подозира, изпратил информацията за нея, приложил снимки и изпратил на организаторите. Предупредил ги, че всъщност това е неговата изненада и подарък за любимата.

„И един ден ми звъни телефона, вдигам, а отсреща женски глас ми обяснява как съм избрана за финала на  „Мисис Бургас”. Постоях една-две секунди и не можех да кажа нищо. Бях онемяла. След това организаторите на конкурса ми казаха, че всъщност това е сюрприз от съпруга ми.”-спомня си през смях Илияна.

И така отива на финала на конкурса. „Това е най-хубавата приказка, която моят съпруг ми е подарявал. Беше бляскаво, беше звездно, беше невероятно. От сърце му благодаря за изненадата.”-допълва още бургаската Мишел Пфайфър.

И не съжалява, че се е явила на конкурса. Първо, че се запознава с много други красиви жени, с които впоследствие става приятелка. И не на последно място- печели наградата-„Лице на публиката”.

Дни след конкурса, Илияна продължава да получава поздравления. „Откакто се върнах на работа, срещам много усмивки, много приветствия. Чух дори, че съм  принцесата на МБАЛ. Толкова много щастие и любов срещнах  и това ми дава самочувствие, че съм направила нещо хубаво.”

Най-голямата ценност за Илияна е семейството й. Има две деца-дъщеричка на 12 години и син на 24. Те й дават стимул да бъде толкова жизнена и позитивна. Когато споделила с децата си, че е  финалистка за конкурса, все пак у нея имало съмнение дали да участва, синът й казал: „Мамо, всяка жена може да е красива на 25, ама ха да видим на 46 дали може да изглежда като теб.”

Илияна Попова няма самочувствието за себе си, че е уникално красива. Тя е наясно, че в града и областта, че и в цяла България има много хубави жени. А философията й за красотата й е „Аз мисля, че всяка една жена е красива, ако е оценена по начина, по който тя иска да я оценят. Стига да имаш усещане за жена.”

И на финала на нашия разговор, Илияна пожелава на всички жени: „Мили дами, демонстрирайте красотата си.”

Галерия
Коментари

Още от последните новини