Бургаската болница получи като дарение апаратура за бебета

Бургаската болница получи като дарение апаратура за бебета - E-Burgas.com

Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас получи важно дарение -  билирубинметър от последно поколение и монитор за проследяване на жизнените функции на новородените. Първият апарат помага за откриване на жълтеница при бебетата, като изследването с него е по-щадящо, защото е неинвазивно. Апаратурата бе дарена от Улрих Хеппе, изпълнителен  директор на летищния оператор на Летище - Бургас, както и от д-р Артюн Мъгърдичян.

„Нашият социален комитет взе решение да помогнем на УМБАЛ Бургас. Досега сме дарявали за деца и различни домове, но за нас е важно да обърнем внимание  и за най-малките жители на област Бургас”, заявиха от летищния оператор.

Дарението бе прието от председателя на Съвета на директорите на УМБАЛ Бургас д-р Вергиния Цанова, директорът на РЗИ Бургас д-р Георги Паздеров, зам.-изпълнителният директор на болницата д-р Стелиян Славов, координаторът по хирургични дейности д-р Бойко Миразчийски и координаторът по терапевтични дейности д-р Йорданка Корудерлиева.

„Благодарим Ви за милия жест. Апаратурата ще е много полезна за Отделението по неонатология, в което се грижат за най-малките пациенти”, каза д-р Цанова. От своя страна Улрих Хеппе сподели, че са се спрели точно на тези апарати, поради няколко причини.

„Имам дъщеричка на пет месеца. Когато се наложи да й вземат кръв за изследване на билирубин тя започна да плаче. Реших, че можем да помогнем този процес да е по-лек за бебетата, за да не изпитват болка”, сподели той. Апаратите съвсем скоро ще заработят в отделението.

Коментари

Още от последните новини