Бургаска гордост! 14-годишният Емил Георгиев с участие на Гран При на Балканиадата в Букурещ

Бургаска гордост! 14-годишният Емил Георгиев с участие на Гран При на Балканиадата в Букурещ - E-Burgas.com

14-годишният бургазлия Емил Георгиев застана на старта за Гран При в индивидуалните паркури за деца на Балканиадата по прескачане на препятствия в Букурещ, Румъния. Състезателят на клуб по конен спорт „Кан Крум“ е част от отбора, представящ България на престижното международно състезание, което се провежда от 1 до 4 септември в столицата на съседката ни.

В първия състезателен ден Емил направи чист паркур, без нито една наказателна точка и влезе в класацията за индивидуалните надпревари, съобщи треньорът му Пламен Радославов. В събота бяха отборните състезания, на които Емо отново се представи добре. За съжаление, част от децата в отбора не успяха да завършат паркурите си. За сметка на това пък отбора на жените на България спечели златен медал.  
Емил Георгиев е една от младите надежди на конния спорт. Миналата година спечели купа „Житница“, което бе първия му голям успех при децата. Започва да се занимава с конен спорт преди 4 години. „Наши близки отглеждат коне и покрай контакта с тях се запали за този спорт“, споделя баща му Дончо Георгиев.
Тази година Емо завърши седми клас в бургаското училище „Братя Миладинови“. От новата учебна година ще учи в Стара Загора, с което сбъдва още една своя мечта – да се занимава с ветеринарна техника и медицина. Но е категоричен, че няма да се откаже от любовта си към конете и конния спорт. „Тренировките в Бургас са една добра школа и добро начало за Емо. Пожелаваме му успехи в Стара Загора, където конния спорт е по-добре развит“, подчерта председателят на ККС „Кан Крум“ Георги Базотев.
Миналата година Балканиадата в Порто Карас, Гърция завърши за страната ни с титла при жените и юношите, както и с бронз за децата. В БГ отбора тогава взеха участие две бургаски състезателки на ККС „Кан Крум“ – Сияна Базотева и Жени Михова.  

Източник: "Фокус"

Снимка: e-BURGAS.COM

Коментари

Още от последните новини