"Бургасбус"открива нови работни места

ОП "Бургасбус"открива нови работни места, съобщиха от пресцентъра на общината. "Бургасбус" започва работа по проект "Устойчиво интегриране на пазара на труда на млади и търсещи работа лица", съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Той ще продължи 14 месеца и цели създаването на устойчиви работни места за лица до 29 години и безработни над 54-годишна възраст. 
Целта на проекта е да се интегрират млади хора, които към момента не са ангажирани с трудова дейност или обучение, както и възрастни трайно безработни и неактивни лица. Новоразкритите 14 работни места са продължение от реализацията на проект "Интегриран градски транспорт на Бургас", с което настоящия проект надгражда ефекта от дейностите, финансирани с европейски средства. 
Друга много важна цел на проекта е предоставянето на подходящо обучение за участниците в него. За целта ще бъдат организирани специални курсове по английски език за нива A1, A2, B1, както и професионални обучения за предлаганите позиции. На успешно завършилите, ще се издава документ след полагане на изпит. 
Проектът предвижда и закупуване на оборудване, което да се използва специално за новите работни места. Целите на проекта съответстват на Приоритетна ос 1 на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" - "Подобряване достъпа до заетост и качество на работните места", а предложените дейности отговарят на тези на Стратегия "Европа 2020" за трудовата заетост, борбата с бедността и социалното изключване. Според данни на Евростат към април 2015 - младежката безработица в България е 22.3%. Средната за ЕС е 20.7%. Най-многобройни - 56.4%, са лицата без каквато и да било квалификация и специалност. Общата стойност на проекта е 173 хиляди лева, собственото участие на дружеството е в размер на 34 хиляди лева. 

Коментари

Още от последните новини