"Бургасбус" с 25 млн. лв. оборот на година, кредитът не бил проблем

Общинският превозвач ще получи 800 хил. лв., с които да покрие задълженията си

Кредитът от 800 хил. лв., който ще изтегли общинския превозвач "Бургасбус", няма да фалира дружеството, тъй като то генерира по 25 млн. лв. оборот на година. Това заяви управителят Петко Драгнев, който даде отчет пред Общински съвет, който от своя страна реши да даде зелена светлина за изтеглянето на кредита.

С парите ще бъде платено допълнителното оборудване на автобуси и тролеи, като в момента общинския превозвач не разполага с необходимите за това средства. В същото време “Бургабус” е задлъжналя към доставчици, тъй като се оказва, че приходите са по-малко от предварителните разчети.  За окончателно плащане на заявеното бордово оборудване е необходимо осигуряване на финансиране в размер на 600 хил. лв. С останалите 200 хил. лв. трябва д бъдат заплатени задълженията към доставчиците. 

Според Георги Дражев обаче "Бургасбус" търпи големи загуби, заради проекта Интегриран градски транспорт. Той настоя системата да бъде оптимизирана, а не само да се теглят пари, с които да се запълват зейналите дупки. 

В крайна сметка кредитът бе одобрен и "Бургасбус" ще може да покрие нуждите си. 

Коментари

Още от последните новини