Бургас вече има виртуален научен център

Бургас вече има виртуален научен център - E-Burgas.com

В Бургас ще се реализира проекта „Науката в Югоизточна Европа“ (SEE Science). В рамките на инициативата градът ни ще вземе участие в мрежа от научни центрове в Югоизточна Европа, ще се създаде виртуален, а на следващ етап и реален, работещ научен център. Като това са само част от дейностите, които ще бъдат реализирани.

Проектът беше представен днес на кръгла маса от зам.-кметът по "Европейски политики и околна среда" Атанаска Николова.
Проектът SEE Science има за цел да стимулира интереса на младите хора към науката, технологиите и иновациите. Целевите групи по проекта са три – 6-12 години, над 13 години и студенти. Предвидени са серия от кръгли маси, по време на които да се предложат варианти и да се избере най-доброто решение, към коя научна група да бъде насочен центърът в Бургас.
Другите партньори по проекта са Община Дебрецен и Университетът в Дебрецен – Унгария; Център за научно образование (CSE) – Патра, Гърция; Център за изследвания - Югоизточна Европа (SEERC) – Солун, Гърция; Музеят на науките в Тренто (MUSE) – Италия; Мрежа на научните центрове (SCN) – Австрия; Център за научна и техническа информация (Schola LUDUS) – Словакия; Център за изследвания и анализи – София, България.      
Коментари

Още от последните новини