Бургас скача в подкрепа на Пирин

Бургас скача в подкрепа на Пирин  - E-Burgas.com
снимка: dnes.bg

Искат оставката на министър Нено Димов за "цялостно творчество"

Бургас ще се включи в големия национален протест срещу решението на МС от 28 декември за промяна плана за управление на Национален парк „Пирин“. С решението отваря за строителство 48% от територията на парка, което вбеси еколозите и природолюбителите в цялата страна. От 18:30 часа днес в Бургас ще се проведе мирно шествие, което ще стартира от Часовника и ще продължи до площад "Тройката". Към момента около 100 души са заявили готовност да присъстват на протеста. 

По същото време в София ще се проведе големият национален протест в защита на парка. На последния такъв в края на миналата година се събраха стотици протестиращи, като се очаква днес бройката да бъде още по-голяма. Организатор на протеста е неправителствената организация "За да остане природа в България".

Протести ще има още във Варна, Пловдив, Стара Загора, Русе, Велико Търново, Свиленград, Свищов и Дупница. 

Исканията на протестиращите са отхвърляне на решението на МС от 28.12.2017г. за промяна плана за управление на НП „Пирин“ от 2004 и оставка на министър Нено Димов (за цялостно творчество, системни лъжи на обществото и имитацията на обществено обсъждане на измененията в ПУ на НП Пирин).

 

Коментари

Още от последните новини