Бургас ще се сдобие с нови линейки през 2018 година

Бургас ще се сдобие с нови линейки през 2018 година - E-Burgas.com

Общо 400 автомобила на медицинска помощ ще бъдат разпределени по областните градове

Управляващият орган на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014 - 2020 г. обяви процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по "Регионална здравна инфраструктура". Бенефициент на безвъзмездната финансова помощ на обща стойност 163,5 млн. лв. е Министерство на здравеопазването. Новите линейките ще се ползват от 27 центъра за спешна медицинска помощ в областните градове с техните 170 филиала и 6 изнесени екипа. 

В рамките на крайния срок на процедурата - 30 март 2018 г., Министерството на здравеопазването ще кандидатства за закупуване на 400 линейки, оборудвани със съвременна медицинска апаратура, и за обновяване на 27 центъра за спешна медицинска в областните градове с техните 170 филиала и 6 изнесени екипа.

С изпълнението на проекта се очаква цялостно реформиране на спешната медицинска помощ, с което ще се подобри значително качеството на здравната услуга и ще се осигури по-ефективна здравна инфраструктура.

Всички лица на територията на България ще имат равнопоставен достъп до медицинска помощ при спешни състояния в съответствие с най-добрите европейски практики и изисквания за своевременност, достатъчност, качество и безопасност.

Коментари

Още от последните новини