Бургас се вдига на протест срещу новото билетче за 1,30 лв.

Бургас се вдига на протест срещу новото билетче за 1,30 лв.  - E-Burgas.com

Организаторът на протеста предлага "Споделено пътуване" с личен автомобил

Протест "Срещу увеличението на цените на градския транспорт в Бургас!" готвят недоволни бургазлии идната събота. Недоволството се заформа в социалната мрежа Фейсбук, като засега интересът е слаб, но се очаква тепърва събитието да добие популярност. Идеята е хората да се съберат в 18:00 часа пред сградата на община Бургас, където да изкажат недоволството си. Провеждането му обаче е меко казано под въпрос, имайки се предвид, че последният подобен протест, който бе организиран отново в социалните мрежи, бе срещу новите автобусни линии, но така и не се състоя. 

Организаторът на протеста пък предлага алтернативи на градския транспорт под формата на "Споделено пътуване за бургазлии", които да пътуват заедно с автомобилите си, като се договорят за цената помежду си. 

Припомняме, че в Общински съвет - Бургас вече има внесена докладна записка за увеличаване на билета от градския транспорт на 1,30 лв. Тов ще стане за първи път от 2010 година и според "Бургасбус" то е оправдано, тъй като през този период е имало много завишения в цените на стоки и услуги. Гражданите, които редовно използват линиите на градския транспорт обаче негодуват, защото това чувствително ще се отрази на месечния им бюджет. 

Докладната записка ще бъде гласувана на следващата сесия на Общински съвет в края на месеца, като в местния парламент се очакват интересни дебати. 

Коментари

Още от последните новини