С автомобил до плажа в Бургас вече ще струва между 6 и 8 лева

С автомобил до плажа в Бургас вече ще струва между 6 и 8 лева - E-Burgas.com

 

В Бургас официално ще заработи зелена зона за паркиране, като влизането й в сила ще е от 1 януари 2018 година. За това гласуваха 36 общински съветници днес на последното за годината заседание на местния парламент. Седемте отрицателни вота на опозицията не бяха достатъчни увеличението да не влзе в зила.

Както е известно мотивът, с който кметът Димитър Николов направи своето предложение за зелена зона, е увеличенията брой автомобили на територията на Бургас и засиленият трафик през лятото в Морската градина, което налагало нови мерки в борбата с неправомерното паркиране около блоковите пространства.

Новата зелена зона ще обхваща улиците „Георги Баев”, „Поморийска”, „Велико Търново” „24-ти Черноморски пехотен полк” и „Адам Мицкевич”.

Според подкрепящите зелената зона това щяло да повлияе благоприятно на отварянето на града към морето. „От 2 години в зоната за общ достъп до Морска гара работят 400 паркоместа, в началото на следващата година започва реализацията на втората фаза, ккоято предвижда нови 150 паркоместа. На солниците вече също има безплатен паркинг с видеонаблюдение, има достатчъно безплатни места за паркиране”, каза директорът на Пристанище Бургас Диян Димов.

Евгений Мосинов, който е един от противниците на новата зона припомни, че по този начин бурагзлии остават излъгани, тъй като е нарушено първоначалното обещание, че зоната за платено паркиране няма да бъде увеличавана.

Според съветника Живко Табаков, чието предложение зелена зона да не се заплаща в събота, дори не бе и включено в гласуването, по този начин бургазлии ще плащат между 6 и 8 лв., за да ходят на плаж вместо да се прокламира цената от 1 ст. за чадър на бургаския плаж.

Основният проблем с паркирането идва заради душманското презастрояване в Бургас, с което същевременно се убива и възможността за малък и среден бизнес, убеден е зам.-председателят на Общински съвет Георги Дражев.

Коментари

Още от последните новини