Бургас празнува Цветница с концерти и арт прояви (програма)

Бургас празнува Цветница с концерти и арт прояви (програма)  - E-Burgas.com

Разнообразни концерти и арт прояви очакват бургазлии на Цветница. Празничната програма стартира от утре с концерт и изложба на школите към НЧ "Фар1946" в галерия "Георги Баев". Експозицията е озаглавена "Цветни усмивки" и ще бъде открита в 17.00 часа. В 11 часа на  19 април в парка в к-с "Славейков" /до Теньова къща/ ще започне пролетният концерт "Ой, Лазаре, Цветница иде, Цветница и Великден и личен ден Гергьовден", организиран от НЧ "Пенчо Славейков 1983". Там ще има разположени и творчески работилници и базар. От 11:30 часа в  Етнографския  музей на  ул. "Славянска" 69 ще бъде представен обичаят лазаруване.

В събота, на Лазаровден,  от 11:30 часа на открита сцена "Охлюва" ще започне

Пролетен концерт на пенсионерски клубове в Бургас.

На Цветница ще има празнични прояви в различни точки на града - в "Акве калиде", в експоцентър "Флора", на пл. "Св. св. Кирил и Методий", в к-с "Изгрев", в к-с "Меден рудник" - пред храм "Св. Димитър" и пред ОУ "Петко Росен", както и в градинката до Часовника.

В туристически комплекс "Акве калиде" в  кв. "Ветрен"  ще бъде представена постановката на Държавен куклен театър Бургас - "Яйцето", а след това малчуганите ще могат да се включат в арт работилница за изработване на гигантска кошница.

От 10.30 до 13.30 часа в експозиционен център "Флора" ще се проведе 5-то издание на фестивала "Великденската магия на българското яйце". В 10.30 часа стартират и празничните прояви, посветени на Цветница на пл. "Св. св. Кирил и Методий". Там ще има детски творчески ателиета, а ФА "Атанас Манчев" - деца с ръководител Павлина Кръстева, и Народен хор "Трепетлика" с диригент Пепа Запрянова ще се грижат за настроението на присъстващите.

В  12.00 ще започне празничният концерт с участието на Ансамбъл за народни песни и танци "Сливен" с ръководител Димитър Димитров, и ПФА "Странджа" с ръководител Марио Егов.

Два концерта ще зарадват жителите на най-големия комплекс "Меден рудник". В 11.00 часа пред храм "Св. Димитър" старт на празника ще дадат  ФА "Атанас Манчев", ДФФ "Звъника" и гайдарска школа с ръководител  Георги Миронски. Организатор на проявата е  НЧ "Паисий Хилендарски 1928". До ОУ "Петко Росен", също в 11.00 часа, ще започне концертът "Пъстра Цветница", с участието на  народния певец Костадин Михайлов, Георги Миронски - гайда, Пламен Янев - акордеон, Стоян Френчев - тъпан, ФФ "Чинките", ТС "Младост", ТС "Пламък". Организатор е  НЧ "Св. св. Кирил и Методий 1985".

В  концерта в ж.к. "Изгрев"  от 11.00 часа ще се включат възпитаници на СУ "Добри Чинтулов". Организатори са НЧ "Изгрев 1909" и НЧ "П. Славейков 1983". От 13.00 часа в градинката до Часовника ще започне празничният концерт на Бургаския духов оркестър.

Коментари

Още от последните новини