Бургас подава ръка на творци и таланти да реализират свои проекти

Бургас подава ръка на творци и таланти да реализират свои проекти - E-Burgas.com

Община Бургас за пореден път подпомага творци и таланти да реализират своите проекти. Това е възможност за авторите от различни сфери на изкуството да вдъхнат живот на своите идеи и да ги направят достояние на широката публика. По този начин Община Бургас поддържа високия ритъм на културния живот и утвърждава града като средище на творци.

До края на месец март всички културни организации и артисти на свободна практика на територията на общината могат да подават своите проекти предложения. Подпомагането ще се извършва съгласно Правилника за условията, реда и критериите за предоставяне на финансови средства за съфинансиране на културни проекти на територията на община Бургас.

Подпомагането на авторските идеи ще става след провеждането на конкурс, при който авторските проекти ще бъдат оценявани. Документи за кандидатстване се подават в деловодството на Община Бургас. Те трябва да са в 5 екземпляра, подписани от вносителя и запечатани в плик. В него трябва да има и опис на съдържанието, което вносителят входира в администрацията.

Проектната документация трябва да е придружена със заявление до кмета на общината и кратка анотация на проекта. Периодът за подаване на документите продължава до 31 март 2017 година.

Още подробности за кандидатстване по програмата може да намерите на адрес: http://www.burgas.bg/bg/info/index/1044 

Коментари

Още от последните новини