Пълним голямо сърце с капачки, парите отиват в УМБАЛ-Бургас

Пълним голямо сърце с капачки, парите отиват в УМБАЛ-Бургас - E-Burgas.com

На Бабинден (по стар стил) в центъра на Бургас ще бъде открит пункт за събиране на пластмасови капачки във формата на голямо метално сърце.  Инициативата е под надслов „Да напълним Голямото сърце на Бургас“.

Откриването е утре в 13:00 ч. на пл. „Тройката“ срещу книжарница „Хеликон“.

Идеята на клуб „България за младите“ към ГЕРБ е да се направи акция за събиране на пластмасови капачки, които да бъдат пускани в сърцето. Когато то бъде напълнено, събраните капачки ще бъдат предавани в УМБАЛ Бургас, където от няколко години се провежда такава акция. Със средствата от рециклирането им ще бъде закупен реанимобил с оборудване за бебета.

Пластмасовите капачки са нещо, което всеки изхвърля ежедневно. Те са изработени от твърда пластмаса - една от най-трудно разградимите в естествена среда. Отделяйки и рециклирайки ги, се намалява замърсяването на природата като в същото време се допринася за благородна кауза. 

В Голямото сърце ще се събират всякакви пластмасови капачки – от вода, безалкохолно, козметика, паста за зъби, перилни и почистващи препарати, дори пластмасовата среда на шоколадовите яйца.

Коментари

Още от последните новини