Бургас вече не е най-добър за живеене, нo...

Бургас вече не е най-добър за живеене, нo... - E-Burgas.com

Бургас за пореден път взе приз за най-добър град, съобщава Дарик. В деветата поред класация на Дарик радио и вестник „24 часа" Бургас спечели отличието за успешно реализирани европроекти.

София получи най-високата оценка и отмъкна короната на другите общини, получавайки званието най-добрият град за живеене за 2015-а година. 
Кметът на столицата Йорданка Фандъкова лично прие наградата от изпълнителния директор на Дарик Радосвет Радев: „Смятам, че през последните години се вижда промяната в София. Тя се оценява и от хората. Благодаря им за търпението, защото много често тя е съпроводена с неудобства за хората, а те проявяват търпение, защото виждат резултатите. Тези резултати се постигат с много работа, с много усилия и това са усилията на цял екип от хора".

Награди бяха присъдени и в още няколко категории: За "зелен град" бе определен Казанлък. Наградата "перспективен град" отиде в Русе. Градът инвеститор в спортни таланти е Поморие.

Една от най-очакваните награди е тази за "бизнес град", а тя отиде в Пловдив.

Според слушателите на Дарик- най-предпочитаният град е Варна. А читателите на „24 часа" класираха на първо място два града - Русе и Велико Търново.

Коментари

Още от последните новини