Бургас на първо място по блокове, чакащи саниране

Бургас на първо място по блокове, чакащи саниране - E-Burgas.com

Министерският съвет одобри доклад на министъра на регионалното развитие и благоустройството за напредъка по изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради през 2015 г.
Документът съдържа информация за техническото и финансовото й изпълнение през отчетната година, както и реализираните дейности от всички участници в нея. Посочени са източниците на финансиране и извършените разходи. Описани са възникналите затруднения в хода на изпълнението на програмата и предприетите действия за тяхното решаване, включително и направените промени с цел стимулиране и облекчаване участието на сдружения на собственици в нея.
През 2015 г. са регистрирани 2433 сдружения на собствениците с цел участие в Програмата. Най-голям е техният брой в областите Бургас (248), София-град (223) и Пловдив (210). Подадени са 1898 заявления за интерес и финансова помощ и общините са одобрили 1787 от тях. Стартирали са дейностите по обновяване на 1007 сгради. Стартът на изпълнението на Програмата се отчита като успешен. Посочва се, че той е съпроводен от голям интерес както от страна на общините и гражданите, така и от малкия и среден бизнес.
 

Коментари

Още от последните новини