Изграждат етнографски културно - туристически комплекс в Ченгене скеле

Изграждат етнографски културно - туристически комплекс в Ченгене скеле - E-Burgas.com

В Рибарското селище ше има нови магазини и заведения за хранене

Община Бургас ще отправи искане до Министерски съвет на Република България за безвъзмездно прехвърляне в собственост в местност за изграждане на етнографски културно - туристически комплекс. Искането трябва да бъде одобрено от Общински съвет - Бургас, където е внесена като докладна записка от кмета Димитър Николов. 

По този начин трябва да бъдат създадени добри условия за развитие на рибарството и съхраняването му като занаят с традиции в региона. С изграждането на комплекса се цели осигуряване на подкрепяща среда и инфраструктура за развитие на местната икономика, съхраняване на околната среда и местната културна идентичност.

Ще бъдат поискани още 107 поземлени имота, тъй като общината планира да бъдат обособени терени за изграждане на временни укрития за рибарите с хангари за лодки в партерните нива, магазин за продажба на риба и риболовни принадлежности, заведения за хранене и търговски обекти. По този ще се осигурят  подходящи условия за развитие на риболовната дейност, запазване на занаята рибарство и ще бъде подкрепена на местната рибарска общност. 

 

Коментари

Още от последните новини