Бургас донесе късмет на Любо Пенев

Бургас донесе късмет на Любо Пенев - E-Burgas.com

Ботев- стадион Лазур

Ботев започна с разгром европохода си. „Канарчетата" победиха убедително Либертас с 4:0 в първия мач от първия кръг на Лига Европа и по този начин могат да бъдат считани за почти сигурни участници в следващата фаза на турнира. Срещата, която се игра на стадион „Лазур" в Бургас под тоталната доминация на пловдивчани. Двубоят бе и официален дебют за Любо Пенев начело на тима. По този начин, градът явно е на късмет за националния селекционер. Специалистът обаче имаше известни проблеми, непосредствено преди мача. Чужденците Александру Бенга и Сърджан Лукин отказаха да играят заради проблемите, които царят в клуба.

Въпреки това, „канарчетата" играха много добре и бяха класи над отбора от Сан Марино. Скромният отбор бе подкрепен от едва два фена на трибуните в Бургас. Първото попадение падна в 26-ата минута, когато Ромарио Кортзорг свали с глава топката към Огнянов, който с диагонален удар я изпрати във вратата на Симончини за 1:0. До края на полувремето не бяха вкарани нови голове.

В 52-ата минута Ромарио центрира от дясно в полето на Либертас. Сърмов се размина с топката, която достигна до Огнянов и седмицата необезпокояван с глава вкара в мрежата удвои.

Шест минути по-късно Луис Педро намери отлично капитана на Ботев Иван Цветков, който направо разстреля от точката на дузпата Симончини за 3:0.

В 73-ата минута Васев изведе отлично Педро, който остана сам срещу националния страж на Сан Марино и отбеляза четвъртото попадение в мача. В края на мача феновете на Ботев подкрепиха собственика Цветан Василев като бурно скандираха името му. Реваншът на предрешения сблъсък е след седмица в Сан Марино.

Коментари

Още от последните новини