Бургас с шест пълни отличника на матурите

Бургас с шест пълни отличника на матурите  - E-Burgas.com

7 са децата с пълни шестици и по двата държавни зрелостни изпита в цялата област, от които 3-ма са от НЕГ „Гьоте“, 3-ма от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“. Едно дете има и  от СУ СВ. св. „Кирил и Методий“-Карнобат. Това каза началник на Регионално управление на образованието – Бургас Виолета Илиева пред радио "Фокус". 

 „Освен че резултатите по математика са изключително високи, през настоящата година нараства процента и на отличните оценки и по Физика и астрономия и Немски език и Английски език, което говори за повишената мотивация и добре преценения избор за предмет за втори държавен зрелостен изпит“, каза още Илиева.

 По думите й вторият важен момент е, че област Бургас се нарежда на второ място в страната от резултатите по втория държавен зрелостен изпит по предмет пожелание, след София-град.

В тази класация при подреждане на резултатите по второ ДЗИ, отново има две училища в топ 10“, допълни Илиева. Тя добави и, че на 8-мо място е ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ с 5. 77 и на 9-то място е ГПАЕ „Гео Милев“ с 5. 74. Което според нея показва много добри резултати. Има и слаби оценки и традиционно те са по Биология и здравно образование и са 50 в цялата област. В това число са били включени и ученици с резултати 2. 99, 2. 77.  

Тази година това, което отличи цялата сесия за провеждането на изпитите е, че нямаше анулирани работи, поради преписване. Единствено е имало анулиране на изпит по нерегламентирано използване на телефон, макар и по време на почивката между модулите в коридора“, каза още Илиева. тя добави и, че в сайта на РУО-Бургас са изложени резултатите от Националното външно оценяване, след 7-ми клас и резултатите от Държавните зрелостни изпити. Там има по-задълбочен анализ по всички учебни предмети за област Бургас.

Коментари

Още от последните новини