Бургас бори комарите от въздуха

Бургас бори комарите от въздуха - E-Burgas.com

Община Бургас кандидатства за извършване на обработки срещу комари чрез селскостопанска авиация. Това каза в интервю за Радио „Фокус” – Бургас Павлин Михов, директор на дирекция “Околна среда” в Община Бургас. Той обясни, че програмата се организира от страна на държавата за районите, които са по поречието на Дунав и крайморските райони.

„Предали сме необходимата документация и очакваме финансиране. Това ще подпомогне изключително много борбата срещу комарите в района на град Бургас през летния сезон”, категоричен бе Михов. 

Тази година обработката срещу кърлежи и комари започна още в средата на месец март. ”Към днешна дата сме приключили с първите ларвицидни обработки в нашия график – на ларви на комари. Продължава изпълнението на графика за дезакаризация на площи, предназначени за широко обществено ползване – Морската градина, паркове и градини. Все още местата, които се ползват широко от граждани, в парк „Росенец” не са обработени кърлежи, заради дъждовете там е доста наводнено. Но след изпаряване на водата ще бъде извършена и дезакаризация там", обясни Михов.

Коментари

Още от последните новини