Булевард "Европа" и "България" ще има в Бургас

Булевард

От община Бургас ще стартират поредица от обществени обсъждания по повод именуване и преименуване на улиците в града. Става дума предимно за няколко нови отсечки, които досега са нямали имена, както и за няколко улици, които трябва да получат нови такива.

Постъпили за предложения за именуване на 15 нови улици и отсечки в Бургас, както и за преименуването на две улици и един парк. За целта обаче по закон те трябва да минат през обществени обсъждания, за да бъде чуто мнението на хората. По принцип преименуването на улици създава бюрократичен хаос най-вече за хората, които ще трябва да променят адресната си регистрация с новите имена.

Така например улица "Транспортна" трябва да бъде прекръстена на булевард "Европа"; а северният участък на бул. "Стефан Стамболов" от кръговото кръстовище при Университет "Проф. Асен Златаров" до кръстовището с ул. "Струга" вече ще бъде булевард "България".

Има предложение и за ново име на парк "Изгрев" в ж.к. "Славейков". Името на парка отдавна създава объркване, тъй като е кръстено на съседния жилищен комплекс "Изгрев". Ако се стигне до там, че паркът да бъде прекръстен, той вече ще носи името "Св. Троица" на името на църквата, която се намира в него и е единствената за жителите на "Славейков".

Постъпили са и 15 предложения за именуване на нови улици и отсечки. Най-голяма част от тях са в "Меден рудник", където през последните години бяха изградени няколко нови пътни артерии. Така "Източна районна артерия" ще получи името булевард "Александър Георгиев - Коджакафалията"; а няколко други по-кратки отсечки и продължения на вече съществуващи пътища ше получат имена за улеснение на гражданите.

Име ще получи и пробива между улиците "Янко Комитов" и "Струга", който бе изграден наскоро. Той вече ще се казва бул. "Нико Попов". Сред другите нови интересни имена в града са "Акве Калиде" до ул. "Д. Димов", "Георги Калоянчев" до парк "Велека" и ул. "Атанасовско езеро" от бул. "Никола Петков" до ул. "Димитър Димов"

Всички предложения за нови имена може да видите ТУК.

Графикът за обществените обсъждания е следният:

- На 01.06.2016 година (сряда), от 18:00 часа в  сградата на ЦАУ "Възраждане" - относно именуване и преименуване на  улици  за района  на к-с "Меден рудник";

- На 02.06.2016 година (четвъртък), от 18:00 часа в пенсионерски клуб парк "Изгрев" - относно именуване и преименуване на  улици  за района  на к-с "Изгрев" и к-с "Зорница;

- На 03.06.2016 година (петък), от 18:00 часа в пенсионерски клуб до 8 блок в к-с "Славейков" - относно именуване и преименуване на улици  за района на к-с "Славейков".

- На 06.06.2016 година (понеделник), от 18:00 часа в Заседателната зала в сградата на Община Бургас ще се проведе обществено обсъждане за именуване и преименуване на улици на територията на община Бургас.

 

Коментари

Още от последните новини