Букети и поздравления от спортната гилдия за световната медалистка Стефани Кирякова

Букети и поздравления от спортната гилдия за световната медалистка Стефани Кирякова - E-Burgas.com

*Бургаската гордост в художествената гимнастика вече е започнала усилена подготовка за Олимпиадата в Токио през 2020 година

"Бургаската школа по художествена гимнастика е на световно ниво. Успехите на Стефани го доказват. Това ни дава самочувствие и гордост. Аз вярвам, че на нея и предстоят още много успехи", това каза Чанка Коралска, зам. - кмет строителство в Община Бургас, която приветства възпитаничката на спортното училище "Юрий Гагарин".

Състезателката на "Черноморец"(Бургас) Стефани Кирякова, спечели с националния отбор на България по художествена гимнастика - ансамбли два медала на Световното първенство в Баку. Шампионатът се проведе преди дни. Нашето момиче Стефани Кирякова и съотборничките й заслужиха сребърни отличия в съчетанието с 5 топки. В многобоя взеха бронзов медал.В смесеното съчетание на обръчи и бухалки българките заеха пето място.

"Стефани се представя повече от достойно. Всички я гледахме по телевизията как лъвски се бори. Това е голям успех в състезание с такава голяма конкуренция. Българската школа е добра и го показа за пореден път. Това състезание беше много важно за спечелване на квоти за Олимпиадата. Това е най-голямата ни мечта",сподели Ани Бошева, председател на СКХГ "Черноморец". Заедно с нея бяха Мария Калангерова, лична треньорка на състезателката и Васил Стоянов, почетен гражданин на Бургас и почетен президент на клуб "Черноморец".

Стефани Кирякова пристигна в компанията на своя баща Радослав Киряков, който не скри вълнение и гордост.

"Пътя на художествената гимнастика в Бургас започва от Васил Стоянов през 1954 година, минава през труда на много треньори, състезателки, шампионки и подкрепата на всички, които имат спортни сърца", допълни още Бошева.

Димитър Костов, директорът на спортното училище "Юрий Гагарин" поздрави лично Стефани. Той анонсира, че талантливата гимнастичка ще бъде абитуриентка тази година и е пример за всички младежи.

На срещата присъстваха още Янчо Павлов, европейски шампион и световен вицешампион по борба, почетен гражданин на Бургас; Стефан Георгиев президент на КБ "Черноморец", както и членове на управителния съвет на клубовете по художествена гимнастика.

Коментари

Още от последните новини