„БСП за България“ на среща с КТ „Подкрепа“ в Бургас: Наложително е да се помисли за здравеопазването и образованието

„БСП за България“ на среща с КТ „Подкрепа“ в Бургас: Наложително е да се помисли за здравеопазването и образованието - E-Burgas.com

Допирни точки и ясни позиции относно здравеопазването и образованието в страната изразиха „БСП за България“ и КТ „Подкрепа“. Това стана ясно на провелата се среща между кандидатите за народни представители на коалицията от 2-ри МИР Бургас инж. Петър Кънев, Николай Тишев и Христо Панайотов с представители на синдиката в морския град.

И двете страни се обединиха около факта, че проблемите при добро желание се решават. От КТ „Подкрепа“ поздравиха социалистите за приоритетите им в образователната сфера.Наблегна се на темата и за учителските заплати.

„БСП за България“ е за образователна система, която формира активни, критично мислещи и отговорни граждани, обичащи България – посочиха кандидатите за народни представители и допълниха, че учителите са двигател на модерното образование и че трябва да има поетапно и справедливо заплащане на труда им. А учителската професия да бъде включена в списъка на регулираните професии.

Належащо е да се помисли и за здравеопазването и да се направи нещо, за да се задържат лекарите и медицинските сестри в България, а не да бягат в чужбина. По тази тема всички присъстващи също изразиха сходни виждания. Друго, което се коментира, бе за стандартите и отпускането на средства за социалните домове. Стандартите се определят от Министерството на финансите и се спускат в Министерството на труда и социалната политика, оттам минават през Агенцията за социално подпомагане, след което се спускат до общините. От общините обаче финансовите средства не стигат до домовете или пък не стигат в пълния размер, който е отпуснат по стандарт. Оказва се, че никой не контролира какво става, когато парите влязат в общината.

Социалистите посочиха, че трябва непременно да се провери какво се случва с тези пари и да се проследи по веригата къде отиват те.

Коментари

Още от последните новини