Броени часовe до началото на „Лятно Кино в Квартала“

Броени часовe до началото на „Лятно Кино в Квартала“ - E-Burgas.com

kino

За първи път Бургас ще е домакин на необичайния проект „Лятно Кино в Квартала”. Социалният експеримент започва на 17.07 и ще продължи 3 дни в бургаските комплекси „Меден рудник”, „Изгрев” и „Славейков”.

„Искаме да провокираме публката. Знаем, че обикновено ежедневието на хората в кварталите протича еднообразно. От спирката на градския транспорт, през супермаркета, в панелния блок. Затова избрахме именно жилищните комплекси, зелените площи, за да прожектираме кино. След като зрителите трудно стигат до кината, този път ние отиваме при тях. Започнахме през миналата година във Варна. Вече сме и при вас. Усещането е неповторимо.” – коментира създателят на идеята Николай Тодоров.

Голям надуваем екран ще бъде инсталиран в парковете на трите комплекса. Капацитетът на кино системата позволява пложекциите да бъдат видяни от над 1000 души. Входът е безплатен, а филмите са подбрани специално за бургаската аудитория. На 17.07 в „Меден рудник” ще гледаме „Живи легенди” – вторият успешен проект на Ники Илиев. На 18.07 в  ж.к.”Изгрев” ще се потопим в епичната сага, продукция на САЩ и Германия „Помпей”. Финалът на тридневния филмов маратон ще бъде в неделя – 19.07 в парка на ж.к.Славейков с лентата на Аржентина и Испания „Диви истории. И трите филма нямат възрастови ограничения, така че почитатели на Седмото изкуство от всички възрасти са добре дошли.

Организаторите споделиха, че всички терени са окосени и обезпаразитени и напомнят, че е добре всеки да си носи нещо подходящо за сядане. Елате навреме, за да изберете подходящи места. Началото на прожекциите е 21.30 ч.

Коментари