Британски турист почина в Слънчев бряг заради непокрита застраховка

Британски турист почина в Слънчев бряг заради непокрита застраховка - E-Burgas.com

Британски турист е починал в България, докато бил на почивка в Слънчев бряг, съобщава английското издание „Мирър”, цитирано от Блиц.

Предполага се, че е починал от отравяне на кръвта - дни, след като застрахователите отказали да покрият транспортирането му за лечение у дома. 29-годишният Майкъл Дойл е направил туристическа застраховка за почивката си в българския курорт Слънчев бряг. Неговата майка – Манди, опитала да организира прибирането му във Великобритания, като за целта направила всичко възможно да събере 22 000 паунда, но той починал в събота. Тя твърди, че застрахователната компания е отказала да й съдейства.

Британецът пристигнал в черноморския курорт на 24 юли с двама негови приятели. Той се разболял след четири дни почивка на слънце и е приет в болница с оплаквания от коремни болки. Там са му направени 6 операции.

Преди смъртта на Дойл майка му обясни: „Застрахователите отказаха да платят и не искат да разговарят с нас. Медицинските разходи са между 22 000 и 40 000 паунда”. Тя взела заем, за да пристигне в България, за да бъде до сина си. Манди била заедно с него, когато той починал.

Неговият приятел Винс Конти разказа: „Органите му отказаха. Вярвах, че ще се оправи. До преди два дни той беше добре. Той беше в критично състояние, беше ту горещ, ту леден, но беше стабилен. Но миналата нощ ни повикаха и ние разбрахме, че е зле. Когато го видях, вече знаехме, сякаш някой ме беше ударил с бетонен блок. Беше на диализа и бъбреците му отказаха. 35 минути се опитваха да го съживят. Майка му и баща му бяха съкрушени. Дори лекарите плачеха”.

Коментари

Още от последните новини