Бременна съпруга на бургаски дипломат загина в катастрофа край Шумен

Бременна съпруга на бургаски дипломат загина в катастрофа край Шумен  - E-Burgas.com

Опел се блъсна в дърво край Шумен към 02 часа в петък, автомобилът се подпалил, бременна пътничка с колан останала вътре е овъглена, а шофьорът изхвърчал навън.
37-годишна гражданка на Русия е била овъглена до неузнаваемост. Зад волана е бил съпругът й Димитър Георгиев Георгиев/45г./ от Бургас, съобщава в. "Труд". Той е дипломат в българското посолство в Москва. Информация за неговия пост и че жената е неговата бременна съпруга изтече в агенция ТАСС, която се позова на генералното руско консулство във Варна.

Георгиев е настанен в интензивно отделение на шуменската болница в тежко състояние и в петък е бил опериран. Той е с фрактура на шийни прешлени, травма на главата и изгаряния на лява и дясна ръка, съобщават от полицията в Шумен.
Инцидентът е станал на главен път Силистра- Шумен-Ямбол край Шумен, близо до разклона за село Васил Друмев. Возилото излязло вдясно от пътното платно, ударило се в дърво и се запалило. Огънят тръгнал от двигателя. Шофьорът, който е бил без колан, е изхвръкнал през предното стъкло и паднал на разстояние, но лумналите пламъци подпалили тревата край колата и така получил изгаряния. Имал късмет, че преминаващи коли са спрели и му оказали помощ, като го измъкнали от огнената стихия и подали сигнал за произшествието.

На място са изпратени екипи на Пътна полиция и пожарната. Спасителите открили на предната дясна седалка трупът на жената, която била изгоряла до неузнаваемост. Коланът също бил стопен, но металната част била в гнездото за заключване. Не е ясно дали жената е щяла да успее да се измъкне от пламналото возило, защото краката й са били фатално притиснати.

Пожарът е погасен с 2 тона вода и 30 литра пенообразувател. Взета е кръвна проба за химичен анализ от шофьора.
Съпрузите са били с личен опел, с бургаска регистрация, тръгнали на семейно пътуване. От окръжната прокуратура в Шумен казаха, че шофьорът имал служебен паспорт, очакват потвърждение от външно министерство за поста му. Предстои аутопсия на жената от трима съдебни медици. Ще бъде правен ДНК-анализ за потвърждаване на самоличността й. Образувано е досъдебно производство и работата по случая продължава.

Коментари

Още от последните новини