Бранимир Ботев: 12 промени в Закона за Черноморието са направени за 4 години

Бранимир Ботев: 12 промени в Закона за Черноморието са направени за 4 години - E-Burgas.com

 Откакто съществува Министерството на туризма за тези 4 години и половина, 12 са промените в ЗУЧК. Всеки студент по право още в първи курс учи, че един закон урежда трайни обществени отношения.

Това заяви бившият зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма в три последователни правителства Бранимир Ботев  предавенато "Още от деня" на БНТ

"Всеки студент по право още в първи курс учи, че един закон урежда трайни обществени отношения. Логично следва въпросът кои са тези трайни обществени отношения, които се променят на три месеца, както се променя ЗУЧК? Остава впечатлението, че трябва да се уреди материя в полза на конкретен субект и конкретен казус, а не обща законова материя." заяви още Ботев. 

"В момента говорим за 22-ра поредна поправка на един и същи закон. Очевидно този закон не е произвел никаква позитивна промяна по българското Черноморие от 2008 година насам, когато влиза в сила" заяви дългогодишният председател на Българска асоциация за алтернативен туризъм Любомир Попйорданов. 

По думите му нито тези промени, нито предишните са направили нещо в посока на същностните проблеми на българския туризъм. "Те се занимават с някакви кокошкарски детайли", определи той.

Коментари

Още от последните новини