Бойко Борисов даде старт на изграждането на обходния път на Поморие (видео)

Видеото зарежда

16-17 камиона инертна маса се изсипва върху блатото, за да не пропадне пътя

Министър председателят Бойко Борисов даде старт изграждането на обходния път на Поморие, Това е последен етап от проекта за отпушването на трафика между Бургас и Слънчев бряг. 

Става дума за 6 км. нов път на стойност 20 млн. лв. Според премиера Борисов строителството може да завърши до 10 месеца. По неговите думи проектът е щял да бъде изпълнен още преди две години, но се е забавил заради обжалванията. Всеки ден на обекта се изсипвали по 16-17 камиона с инертна маса, тъй като районът е блатист и има опасност пътя да пропадне. Ще бъдат изградени и всички защитни стени, които ще предпазят дивата природа от двете страни на четирилентовия път. 

"Миналата година бе пуснат обхода на Ахелой и това даде отражение на целия регион, но тапата се премести на Поморие. Сега стартираме обхода на Поморие и регионът ще се отпуши като цяло за туризма - всички хотелиери и целият бизнес е страшно доволен. Този обход е проектиран преди 40 години и 30 години го обещаваха." съобщи кметът на Поморие Иван Алексиев. 

Очаква се трафикът до Слънчев бряг да се облекчи максимално, когато бъде изградена и директната връзка с АМ  "Тракия".

Коментари

Още от последните новини