БОС: Загубихме един безценен приятел и уважаван съдия!

БОС: Загубихме един безценен приятел и уважаван съдия! - E-Burgas.com

Поклонението пред тленните останки на съдия Денчо Стоянов ще е утре от 13 ч. в Гробищния парк - Бургас.

den-na-nacionalen-praur.jpg

Съдиите и съдебните служители при Окръжен съд Бургас поднасят съболезнования на близките на съдия Денчо Стоянов. В писмо изпратено до медиите магистратите пишат:

И ние загубихме един безценен приятел и уважаван съдия! Той ще живее в сърцата и спомените ни с образцовата си работа, с изключителната си почтеност и толерантност! Ще ни липсва добротата и топлата му усмивка!

Разделяме се с него във възхода на 22-годишната му образцова кариера на магистрат. Той започва работа като младши съдия в Окръжен съд гр. Бургас през 1993 г., а от юни 1994 е председател на Районен съд гр. Средец. През 1998 г. става съдия в Районен съд Бургас, а от 2000 г. и до момента е съдия в наказателното отделение на Окръжен съд гр. Бургас. Той има ранг на „съдия във ВКС“. Получавал е винаги много добри атестации. През 2003 г. той е отличен като „Съдия на годината“ след анонимна анкета в юридическите среди и сред журналисти. Сред последните дела с висок обществен интерес, по които бе докладчик са това за транспортното произшествие на автомагистрала „Тракия“ с множество загинали и ранени, за отцеубийство в с. Маринка, за посегателство и убийство на възрастна жена в с. Черно море, по мерките за неотклонение на обвиняем за убийството на Димитър Стаматов - Мастара, на обвиняем за смъртта на бебе в с. Крушевец и други. Целият му професионален живот бе посветен на българското правосъдие. Той бе пример за задълбочена и всеотдайна служба на правото, за почтеност, толерантност и отзивчивост. С образцовата си работа бе добър наставник на младши съдии в Окръжен съд Бургас. Поклонението пред тленните останки на съдия Денчо Стоянов ще е утре в 13 ч. на Гробищния парк - Бургас.
Коментари

Още от последните новини