Богата програма и видни гости на предстоящите есенни празници в Ахтопол

Богата програма и видни гости на предстоящите есенни празници в Ахтопол - E-Burgas.com
vila.bg

Богата програма обещават организаторите на предстоящите есенни ахтополски празници „Паламудени вдъхновения и странджански седенки“, които ще се проведат в китния Ахтопол между 21 и 23 септември. Както и в минали години, събитието е тематично, като този път темата ще бъде „сМисъл“ за морето. Освен дегустации на автентични за морето и Странджа храни програмата предвижда няколко интригуващи изложби, творчески и кулинарни ателиета, филмови прожекции, дискусии и много музика.

Специални гости на събитието ще бъдат почетният консул на Италия за Варна и Бургас Н.Пр. Антонио Таркуино и италианската художничка Симона Рици. Повод за посещението им е изложбата „Българското присъствие в средновековната италианска поезия“, в която ще можем да разгледаме няколко творби, посветени на българите, както и репродукции от творбата на италианския поет и драматург Лудовико Ариосто - „Бесният Орландо”. Освен в изложбата г-н Таркуино ще се включи и в кулинарна работилница за автентичните вкусове от Италия, а г-жа Рици ще ръководи творческо ателие.

Очакват ни и още няколко интересни изложби - „Семейните албуми на странджанци говорят“ и „Храмовете на Странджа“, подготвени от исторически музей „Проф. Александър Фол“ в Малко Търново, изложбата-живопис „сМисъл“ на галерия „АлтерЕго“ в Ахтопол, както и изожба на подводна фотография. Предвидени са още прожекция на филма „Знаеш ли, бедни ми рибарю” по сценарий на Георги Ингилизов и с режисьор Христо Димитров – Хиндо, както и дискусия за океанския и морския риболов. За фолклорната програма ще се погрижат странджанският народен певец Костадин Михайлов, битовата група на с. Веселие и фоклорната група на с. Синеморец, а музикалните вечери ще преминат под звуците на джаз и блус с групите „Блус трафик“ и „Къде бъркаме? С.Д.С. 3,14“.

В последния ден на събитието – 23 септември, ще бъдат обявени победителите от литературния конкурс за поезия и проза „Морето!“ Цялата програма на предстоящите есенни ахтополски празници можете да видите тук: https://goo.gl/AUTFPZ

Празниците се организират за трета поредна година от сдружение „Лумен“ с подкрепата на кметство Ахтопол, фондация Vortex и частни дарители.

Коментари

Още от последните новини