Благотворителна инициатива "Дар до сърце" на МДБГ-Бургас събира подаръци за деца в нужда

Благотворителна инициатива

Патриотичната коледна елха в бургаския офис на „Движение България на гражданите” очаква вашите дарове до 21 декември

Младежката организация на "Движение България на гражданите" започва коледна благотворителна инициатива под надслов "Дар до сърце". Тя има за цел да подпомогне деца в неравностойно положение от Дом за медико-социални грижи за деца "Вяра, Надежда и Любов" в Бургас. Кампанията ще се проведе от 1 до 21 декември 2016 г.

От Младежката организация приканват бургазлии да закупят и дарят дрешки за деца на две и тригодишна възраст, бебешки гащеризони и дървени играчки. Подаръците ще се събират всеки делничен ден от 10:00 до 18:00 часа под коледната елха в офиса на "Движение България на гражданите", намиращ се на ул. "Фердинандова" 2 Б. Задължително условие е на подаръка да се постави бележка за каква възраст е подходящ и дали е за момче или момиче. Ако не си от Бургас, но желаеш да се включиш в инициативата - можеш да изпратиш подарък по пощата или по куриер от цялата страна.

"Тази година решихме да поставим в офиса на ДБГ патриотична коледна елха, под която всеки може да остави своя подарък и по този начин да зарадва дете в нужда. Така разбираме ние патриотизма и грижата за всеки един българин. Всяко дете има право да получи подарък за Коледа, има право да бъде щастливо. Това е нашият малък принос за радостта в детските очи. Идеята е да съберем нови дрешки и играчки, неща, които бихме купили за наши близки, а не такива, от които чистим домовете си", споделиха от МДБГ.

"Горд съм, че нашите млади хора показват милосърдие, солидарност и съпричастност към съдбата на деца в неравностойно социално положение. Благотворителните каузи показват отговорност към обществото, а на България това е повече от нужно", каза лидерът на ДБГ-Бургас Живко Табаков.

След края на кампанията събраните подаръци ще бъдат занесени на децата от Дом за медико-социални грижи за деца "Вяра, Надежда и Любов" в Бургас. Ако и ти имаш добро сърце, не се колебай да се включиш в каузата! Бъди добрият белобрад старец и донеси радост на едно дете!

Коментари

Още от последните новини