БКС Бургас иска милион и половина лева заем

БКС Бургас  иска милион и половина лева заем - E-Burgas.com

Общинското дружество „Благоустройствени строежи” иска да тегли милион и половина лева. Аргументите за сумата е да може БКС да се издължи към НАП. А срокът на погасяването да е 10 години.

"Задължението ни към НАП прави невъзможно кандидатстването ни по европейски програми и процедури по Закона за обществените поръчки. Затова се налага да теглим този заем. Искаме да сме конкурентни  на пазара и да можем да участваме в търгове, конкурси. „-каза за е-Бургас управителят на БКС Иван Апостолов. И допълни, че единствената възможност да се покрие изцяло задължението е да се търси външно финансиране за покриване на публичните задължения, както и за осигуряване на оборотни средства. Според Апостолов, БКС работи добре Дружеството има капацитет и машини, да извършва ремонти, да използва максимално капацитета си. 

Както знаете, през изминалия мандата, Общинският съвет избра за управител Иван Апостолов. Той пребори конкуренцията с още трима кандидати. Още при встъпването си в длъжност, Апостолов обеща да възвърне авторитета на БКС, както и да го направи работещо, както финансово стабилно.

Докладната записка за исканата сума, ще бъде разгледана на предстоящото заседание на Общинския съвет, което ще се проведе на 26 април.

 

Коментари

Още от последните новини