Бисер Петков остава социален министър

Бисер Петков остава социален министър - E-Burgas.com

Бисер Петков остава на поста социален министър, за да реши въпроса с исканията на майките на деца с увреждания. Това заяви премиерът Бойко Борисов, цитиран от Дарик. Това става ден след като премиерът прие оставката на Петков, подадена заради невъзможността на министъра да овладее създалото се напрежение във връзка с исканията на родителите за закон за личната помощ.
 
По думите на Борисов вчера министър Петков обяснил, че не може да се оправи с майките, защото исканията им изисквали над 300 милиона лева повече на година. Премиерът призна, че не може да гледа палатковите лагери на майките, каквито освен в София вече има и в Русе, Добрич, Варна и Бургас.

"Оставям го да продължава да си изпълнява ангажиментите, да видим дали ще се продължи с палатковия лагер", допълни той. „Щом това е министърът, който им харесва, отхвърлям оставката. Оставям го министър. Ще продължават ли палатковите лагери да стоят?", запита премиерът.

Бисер Петков се справя добре, но факт е, че в тази сфера има палатков след палатков лагер - не мога да го гледам това. Не му давам срок, ще видим в следващите дни", добави той.

"От сутринта чух доста различни позиции от вчерашните. Искам да върна хронологията назад - вчера водихме дълго съвещание със социалния, здравния и финансовия министър и зададох елементарен въпрос - как при положение, че 80 млн. от бюджета на данъкоплатците са дадени тази година, има това недоволство и тези всеки ден с един повече палаткови лагери. Социалният министър заяви, че не може да се оправи с тях, защото исканията са им такива, че са необходими около 300 млн. повече на година. В Същото време г-жа Маноилова казва, че проектозаконът й не изисква повече пари. Затова сутринта на Бисер Петков му казах да отива на работа, да си продължава дейността", обясни премиерът, който в момента е на посещение в Измир.
 

Коментари

Още от последните новини