БФС наложи тежки санкции на Ботев Пд за ексцесиите в Бургас

БФС наложи тежки санкции на Ботев Пд за ексцесиите в Бургас - E-Burgas.com
stadion lazur pojar botev fenoveДК към БФС наложи тежки санкции на Ботев (Пловдив) за ексцесиите на техните привърженици на финала за Купата в Бургас. Пловдивчани са санкционирани с 3 мача лишаване от домакинство и ще трябва да заплатят три глоби на обща стойност 14 000 лева. Ето мотивите на дисциплинарната комисия:
По Т. 1. от дневния ред:
По отложен за разглеждане инцидент по време на срещата между отборите на ПФК „Ботев” /гр. Пловдив/ и „Лудогорец” /гр. Разград/, ДК реши:
За хвърлени предмети и пиротехнически изделия, опасни за здравето, довели до нанасяне на значителни материални щети и отчитайки множество нарушения от подобен характер в рамките на проведеното първенство, на основание чл.37, ал.1, т. 4, б.В и във връзка с чл.37, ал.1, т. 4, б.Б-1 и чл.16, ал.1, ДК налага наказание на ПФК ”Ботев” /гр. Пловдив/ - лишаване от домакинство за 3 срещи и имуществена санкция в размер на 10 000 лева. На основание чл.37, ал.1, т.21, букви „А” и „Б” наказанието „лишаване от домакинство” се заменя със забрана за игра пред публика.
За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22, ДК налага на ПФК ”Ботев” /гр. Пловдив/ имуществена санкция в размер на 2000 лева.
За навлизане на публика на писта и игралното поле, на основание чл.37, ал.1, т.1, б.Б– предложение 1 и чл.37, ал.1, т.1, б.В– предложение 1, ДК налага на ПФК ”Ботев” /гр. Пловдив/ имуществена санкция в размер на 2000 лева./sportal.bg
Коментари

Още от последните новини