Безработният ром Страхил, който ограбва жени остава в ареста

Безработният ром Страхил, който ограбва жени остава в ареста - E-Burgas.com

Окръжен съд – Бургас проведе разпоредително заседание по дело за грабеж, по което като обвиняем е привлечен Страхил Б. за извършен грабеж.

Страхил е безработен ром, осъждан, привлечен като обвиняем за това, че през октомври миналата година, в полунощ отнел дамска чанта., в гр. Бургас, отнел чужди движими вещи, дамска чанта с принадлежностите към нея, всички на стойност 556.20лв. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив.

В съдебното заседание съдът конституира пострадалата собственичка на чантата, като частен обвинител и граждански ищец. Съдебният състав прие за съвместно разглеждане в наказателното производство на предявения граждански иск в размер на 556.20 лв., за причинени имуществени вреди от описаното деяние в обвинителния акт.

Съдебният състав като изслуша становищата на страните определи, че делото е подсъдно на Окръжен съд – Бургас. Не са допуснати нарушения на процесуалните права в досъдебното производство и няма основания за прекратяване на наказателното производство, което ще бъде гледано по общия ред.

Съдът остави без уважение искането на обвиняемия за прекратяване на наказателното производство и потвърди взетата спрямо Страхил мярка за неотклонение „Задържане под стража". Тези две определения подлежат на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Бургас.

Окръжен съд – Бургас насрочи следващото заседание на 21.03, от 10.00 часа.

 

Коментари

Още от последните новини