Безпаричието прогони в Чечня шеф на „акулите“

Безпаричието прогони в Чечня шеф на „акулите“ - E-Burgas.com

Липсата на финансова стабилност в "Черноморец" стана причина за напускането на директора на ДЮШ на клуба Алекси Желязков. То става помощник треньор в "Терек" Грозни. Този отбор е от столицата на зловещата Чеченска република Грозни, но участва в руското първенство. Старши треньор там е Рашид Рахимов. Желязков ведеше школата на "акулите" в последните годинии и успя да създаде добра организация. Заради безпарачието обаче, той беше принуден да си търси работа в чужбина.

 Заплатите на треньорите в школата бяха намалени наполовина през месец декември. Отделно възнагражденията се бавят с по три-четири месеца. Липсата на средства като цяло е най-големия проблем в клуба. Според последни данни заплатата му в "Терек" ще е 8 хиляди долара на месец. В Черноморец Желязков получаваше по 2 хиляди лева, но не вземаше парите си редовно. След последната редукция пък заплатата му падна наполовина.

Все още не ясно кой ще застане на неговия пост. На този етап се спряган имената на Петър Младенов, Малин Орачев и Еролин Кючуков.

Стефан Боев

Коментари

Още от последните новини