Бездейсвие на следствието осигурява свобода на Попчето, пребил до смърт клошар в Бургас

Бездейсвие на следствието осигурява свобода на Попчето, пребил до смърт клошар в Бургас - E-Burgas.com

Задържаният за жестокия побой над клошар в Бургас Петър Попчев може да се прибере у дома. В момента състав на Апелативния съд решава дали да измени неговата мярка за неотклонение в по-лека. За такава настоя дори прокуратурата, като се мотивира с това, че обвиняемият стои повече от 3 месеца в ареста, а от около два по случая не са извършени никакви следствени действия за разкриване на обективната истина. 

Защитата на Попчев - адв. Благой Потеров от своя страна посочи, че поради същата причина сраната ни вече е осъждана от съда  в Страсбург. Потеров настоя мярката да бъде променена в "домашен арест" или парична гаранция, чийто размер да се съобрази с възможностите на подзащитния му и да не надвиша 5000 лв. 

Попчев е в ареста от месец юни т.г. Той бе задържан за жестокия побой над 36-годишен клошар в центъра на Бургас, който издъхна от раните си две седмици след побоя.

Освен Петър Попчев тогава бяха задържани още двама мъже – Тихомир Димитров на 33 г. и 42-годишния бургазлия Георги Димитров, но след това бяха освободени. Те са участвали в инцидента, но според разследавнето фаталнтите удари са нанесени именно от Попчев. Той е с богато криминално досие, има присъда и за опит за убийство. 

В правото си на последна дума днес пред въззивния състав той помоли полека мярка като добави, че в къщата , в която живее има болни роднини, за които да полага грижи.

След като се запозна с жалбата, материалите по делото и становищата на страните Апелативен съд – Бургас намери доводите на обвинението и защитата за основателни и измени определението на ОС –Бургас , като наложи мярка за неотклонение “домашен арест“ на Петър Попчев.

Постановеният съдебен акт е окончателен и не подлежи на обжалване.

 

 

Коментари

Още от последните новини