Без палатки и каравани на плажа това лято

Без палатки и каравани на плажа това лято  - E-Burgas.com

Без палатки и каравани на плажа това лято. От Министерството на туризма обещаха солени глоби и строг контрол на незаконното къмпингуване.

На плажа и сега е забранено разполагането на палатки и каравани, по закона за Черноморското крайбрежие. Това обясниха от Министерството на туризма. Проверки дали се нарушава започват още следващия месец, съобщи бТВ.

Заради липсата на регламент за къмпингуването обаче е спорно може ли да се нощува под открито небе зад плажа – например в гората край Созопол. Мястото не е законен къмпинг, но каравани има от години.

Никой не знае колко са караваните в гората край Созопол, но и никой не ги проверява. В Царево още миналото лято започнаха проверки за палатки извън зоните за къмпинг.

Вече има глоба за каравана и на пясъка – на екоплаж "Корал".

"На пясъка е категорично забранено да се разполагат палатки и каравани, и да се къмпингува, т.е. да се преспива там – това законът не го позволява”, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова.

В Шабла общината определя места за бивакуване. Въпреки символичната такса от 2 лева на ден, нощуващи има и на плажа. А липсата на регламент пречи и на законните къмпинги.

Коментари

Още от последните новини