Бариерата на новата алея най-после заработва, ето кои ще се допускат с автомобили

Бариерата на новата алея най-после заработва, ето кои ще се допускат с автомобили - E-Burgas.com

Дългоочакваната бариера, която ще възпрепятства навлизането на автомобили по новата алея към бургаския квартал Сарафово, най-после ще влезе в експлоатация. Това ще се случи другата седмица, обясни директорът на ОП „Транспорт“ Андрей Рунчев.

От общината в момента все още се свързват с тези организации и субекти, които ще имат право да минават с автомобили през алеята, но само инцидентно. През останалото време има алтернативен маршрут през възела за Каблешково.

„Идеята е максимално да намалим конфликтните ситуации между велосипедисти, пешеходци и автомобили. Ще разрешим на сърфистите, въпреки че сме говорили да ползват алтернативния маршрут, при инцидентни влизания да могат да си разтоварват багажа и незабавно да напускат района на алеята. Също така сме осигурили достъп до няколко автомобила до солниците и естествено специализираните служни по охрана в общината, пожарна и линейка“, каза Рунчев, като допълни че никой няма да бъде ощетен, предвид и стартиралия днес електорбус, който ще вози граждани до лугата.  

За автомобили е изграден огромен паркинг за над 200 автомобила в района на солниците, като ползващите го ще трябва да ползват алтернативния маршрут.

„Вече няма как гражданите да се оплакват, че ограничаваме техния достъп. По отношение на контрола, имаме непрекъснато видеонаблюдение, едната камера е с разпознаване на номерата. Наши служители, полицаи и жандармеристи ще се отзовават веднага, ако има някакви инциденти или проблеми“, обясни още Рунчев.

Коментари

Още от последните новини